Nöjda elever på kurs för samhällets krisberedskap

spelhalaLEn deltagare berättar att en släkting till säljaren är skriven på hans lägenhet, fortfarande efter två år. Polisen har försökt hitta personen ifråga, men det går inte. Fredrik Andersson tipsar om en tjänst på skatteverket.se där man kan spärra obehöriga att göra adressanmälningar. MSB tipsar också på sin webbplats om vad man kan göra för att skydda sin identitet.

Det är kafferast och det serveras hälsosamma wienerbröd. Jag slår mig ner vid ett bord med flera av instruktörerna och stämningen är mycket, för att inte säga, sanslöst hög. Det är precis då som jag kommer ihåg varför jag saknat detta så mycket. Efter kaffet samlas kursdeltagarna igen i den något mörka salen. Icke-tekniska attacker, vad är det?  Det kan handla om att någon rotar i ens papperskorg eller soptunna för att hitta intressant information. På bussen eller om man åker tunnelbana kanske någon tittar över ens axel om man sitter med sin dator. - Eller att man får ett telefonsamtal från supporten, som egentligen inte alls är det personen utger sig för att vara. Det gäller alltså att vara observant, säger Fredrik Andersson.

Så är det lördag morgon och samling som vanligt klockan åtta. Flagghissning och information. Och så fortsätter kurserna, trots att det är helg. Med glada och nöjda deltagare.